SÅ MANGE GODE TILBUD

GHIBLI FAVORITES

Lige siden jeg var lille, og min søster fik Chihiro og heksene på dvd i julegave, har jeg været hovedkulds forelsket i Studio Ghibli. De smukkeste tegninger skaber liv til mange fantastiske fortællinger og de sødeste karakterer. Mange kalder Studio Ghibli for det japanske Disney, hvilket nok ikke er helt forkert. Filmene er både værd at se for børn og voksne, efter min mening, og kan måske være med til at udvide børns forståelse for hvad der findes derude af forskellige slags film. Jeg husker det i hvert fald som en øjenåbner selv som barn.

Jeg vil her liste mine yndlings Ghibli-film og fortælle lidt om dem. Kommentér endelig hvad jeres yndlingsfilm er, og hvis der er noget jeg har glemt at få med.


det-levende-slot

Det levende slot

Fælles for mange af Studio Ghiblis film, er at hovedrollerne næsten altid er stærke piger og kvinder. Dette gælder også for det levende slot, som handler om den lidt forsigtige unge pige ved navn Sofie. Hun kommer ud på et spændende eventyr med troldmanden Hauru og de hjælper begge hinanden med at udvikle sig og blive stærke.

totoro

Min nabo Totoro

En utrolig sød fortælling om to søstre der flytter til et smukt og lidt forhekset hus på landet. Her møder de skovånden Totoro og de andre små ånder. Japans smukke natur kommer virkelig til live i denne film. Totoro blev efter filmen en del af Studio Ghiblis logo.

kiki

Kiki den lille heks

Filmen handler om heksen Kiki der flytter hjemmefra som 13-årig, for sådan gør hekse. Kiki beslutter sig for at flytte til en større by, og her møder hun mange søde mennesker inklusiv bagerdamen Osono, som hun flytter ind hos. Dog er det ikke helt let at falde til i en ny by og oveni købet at være heks. Byen i filmen er inspireret af Europæiske storbyer og bærer derfor præg af både Stockholm og Paris.

castle

Castle in the sky

Er efter min mening en af de film med de flotteste landskaber og tegninger. Historien handler om pigen Sheeta som bliver reddet af drengen Pozu da hun falder ned fra et luftskib højt oppe i luften. Sammen drager de på et spændende eventyr i jagten på at finde det flyvende slot kaldet Laputa som gemmer på mange hemmeligheder.

chihiro

Chihiro og heksene

Er en rigtig god film med så mange sjove og mystiske karakterer. Det var den første Studio Ghibli film jeg så, og nok også en af dem som flest kender til. Filmen handler om pigen Chihiro der ved en fejl kommer til åndernes verden. Hun kommer til at arbejde på en badeanstalt for ånder og møder mange væsener, både gode og onde.

ponyo

Ponyo på klippen ved havet

Denne film er faktisk en udgave af H.C Andersens eventyr om den lille havfrue. Ponyo bor i havet med sin far og søskende, men møder en dag den 5-årige dreng ved navn Sosuke. Hun forelsker sig straks i ham og vil derfor gerne være menneske. Filmen er helt utrolig smuk og historien er bare virkelig sød.

whisper

Whisper of the heart

Historien i denne film er om en 14-årig pige ved navn Shizuku, og foregår i nutidens Tokyo. Det er en sød kærlighedsfortælling, og i modsætning til de andre film, foregår den ikke i et magisk univers, men i det rigtige Tokyo. Jeg elsker hvordan byen er tegnet og hvordan den søde Shizuku udvikler sig og finder sin vej gennem filmen.

porco

Porco Rosso

Er en sjov fortælling om luftpiratjægeren Porco Rosso. Der er meget humor i filmen, og den er efter min mening også rigtig sjov på dansk. Karaktererne er lidt voldsommere i udtrykket, men på en sjov måde, og luftpiraterne i denne film, har meget tilfælles med nogle af karakterene i Castle in the sky.

mononoke

Prinsesse Monoke

Denne film er mere barsk i udtrykket end de andre. Fælles for Studio Ghibli-film er også fokuset på miljøet. Især i denne film vises det hvordan menneskene ødelægger naturen og derfor kæmper naturens ånder og væsner imod. Filmen er virkelig smuk, men der er også en del blod og kamp-scener.

marnie

Marnie min hemmelige veninde

Jeg har kun set filmen én gang, men vil bestemt gense den. Historien handler om den unge pige ved navn Anna som sendes på landet over sommeren. Her opdager hun et forladt hus, hvor hun møder den hemmelighedsfulde pige, Marnie. Anna oplever en masse sammen med Marnie, men har svært ved at finde ud af hvad der er drøm og hvad der er virkelighed.

Billeder fra Pinterest.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅ MANGE GODE TILBUD